Herfst is in het land, de bladeren vallen van de bomen.


De zomer is voorbij gevlogen en vliegen de bladeren van de bomen.
De herfst is aangekomen. Helaas vallen de dode bladeren ook op uw oprit, terras, tuinpad of gazon. Het is niet makkelijk om ze met de rijf of de bezem te verwijderen, maar Kärcher heeft hiervoor enkele oplossingen klaar om het u makkelijker te maken.

BLV & LBL - bladblazer-reeks
BLV & LBL - bladblazer-reeks

Gebruik een bladblazer in plaats van een rijf

De rijf behoort tot het verleden: om de dode bladeren moeiteloos van de stoep, de straat en de gazon te verwijderen is de bladblazer het perfecte gereedschap. Met zijn krachtige luchtstroom, zelfs op plaatsen die moeilijk te bereiken zijn, worden bloembedden van bladeren ontdaan en dit letterlijk in een handomdraai.

De bladblazer van Kärcher is perfect uitgerust om gevallen bladeren, takken van heggen en gemaaid gras moeiteloos en snel te verwijderen. Het toestel bereikt zelfs de meest onbereikbare plekken, hoeken en randen waar veegmachines niet geraken.

veegmachines
veegmachines

Gebruik een zuiger in plaats van een bezem en een schop

Om de dode bladeren van grote oppervlakken zoals voetpaden, straten en opritten te verwijderen, zijn veegmachines zeer nuttig: doordat de veegmachine zich verplaatst, worden de bladeren en het vuil verzameld in de vuiltank en hoeft niemand zich te buigen.

Afhankelijk van het model, wordt deze functie verschaft door één of twee zijbezems die gemakkelijk bladeren verwijdert, en dit eveneens langs de randen. Optioneel is het mogelijk om zijbezems te voorzien voor nat afval: deze zijn uitgerust met hardere borstels en dus ideaal om natte bladeren te vegen die aan de grond kleven. Bij alle modellen kan de vuiltank verwijderd en eenvoudig geledigd worden en hoeft niemand de bladeren aan te raken.

De veegmachines voorzien van een inklapbare handgreep kunnen verticaal bewaard worden in de kelder of garage en nemen weinig ruimte in. Het stuur is in hoogte verstelbaar en daarom zeer ergonomisch.

veeg- en veeg-zuigmachines
veeg- en veeg-zuigmachines

Zitveeg-/zuigmachines: efficiënt voor middelgrote tot grote oppervlakken

Eén machine, vele toepassingsgebieden: veeg-/zuigmachines worden met name gebruikt voor grotere binnen- en buitenoppervlakken. In vergelijking met normale bezems verwijderen ze zelfs grof en hardnekkig vuil, stof en afval snel en effectief – met minimale inspanning.Regelmatig de leidingen reinigen

De bladeren hopen niet enkel op in de tuin, op straat of in de steegjes, maar ook in dakgoten en afvoerpijpen komen ze voor. Daarom wordt regelmatige inspectie en reiniging van de afvoer aanbevolen.

Verstoppingen in waterleidingen en regenpijpen kunnen verwijderd worden met een schoonmaak kit voor dakgoten en leidingen. Het volstaat ​​om de kit aan te sluiten met de hogedrukreiniger. Een speciale buis voor het reinigen van pijpen met vier achterwaartse hogedruk jets verwijdert vervolgens de bladeren en het water kan weer stromen.

Verwijder de bladeren zoals het voorgeschreven wordt

De dode bladeren moeten verzameld worden in de groene inzamelpunten. De zakken/bakken voor het organische afval zijn een wettige oplossing, maar enkel op bepaalde voorwaarden afhankelijk van hun beperkte capaciteit. In sommige gemeenten zijn er speciale manden voor bladeren die worden geledigd door de gemeente. De zakken voor huishoudelijk afval of papier zijn geenszins bedoeld voor het verwijderen van dode bladeren. In de meeste gemeenten is het verbranden van dode bladeren verboden of wordt het dus ook beboet.

Voor wat het verwijderen van dode bladeren betreft, bestaan er bepalingen in de wet die in acht moeten genomen worden. In veel gemeenten zijn eigenaars verplicht om dode bladeren van de trottoirs te verwijderen aan de voorkant van hun huis. Indien dit niet gebeurd is, is de eigenaar verantwoordelijk wanneer een voorbijganger zich zou bezeren door een val ten gevolge van de bladeren.

Meest Recente Posts

PRODUCTen

Onze Webshop

Ontdek hier onze producten

Een bijzonder ruime keuze, de beste condities en straffe promoties. Van particuliere hogedrukreinigers tot professionele reinigingsmachines.

SHOP
Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker

Huur of huurkoop

Vind hier meer over de mogelijkheden op maat voor uw bedrijf.

Contact

Hebt u vragen, opmerkingen of problemen? We zijn u graag van dienst.